Delen

In Veilige Handen

Soms vangt u als familielid, ouder, buur, goede vriend of professional signalen op van geweld of mishandeling. Maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Situaties die met huiselijk geweld, seksueel geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling te maken hebben zijn vaak niet zonder hulp van anderen op te lossen. Bovendien kan vragen om hulp moeilijk zijn. Het gevolg is dat onveilige situaties lange tijd ongewild kunnen voortduren.

Stichting Mentorschap Limburg werkt daarom nauw samen met Veilig Thuis Zuid-Limburg. Als mentoren signalen van geweld zien bij hun cliënten treden we in overleg met Veilig Thuis Zuid-Limburg en start er een onderzoek.Wat doet Veilig Thuis Zuid-Limburg? Veilig Thuis Zuid-Limburg is het advies- en meldpunt voor iedereen die te maken heeft met:

  • Huiselijk geweld
  • Kindermishandeling
  • Ouderenmishandeling
  • Seksueel geweld

Veilig Thuis is er voor iedereen die zich zorgen maakt over wat er gebeurt in een thuissituatie; kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, slachtoffers, daders omstanders en professionals. Misschien zijn er al langer problemen of hebt u alleen vermoedens. U denkt dat volwassenen of kinderen niet veilig zijn of niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, maar u weet het niet zeker. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen goed voor zijn kinderen en geliefden wil zorgen, maar soms lukt dat niet. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. De medewerkers van Veilig Thuis kunnen u adviseren en ondersteunen. Neem dan contact op met Veilig Thuis en samen wordt gekeken naar wat er speelt en wat er nodig is om het op te lossen.